Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marek.voksay.blogidnes

30. 11. 2010 10:14
Tu propagovanou TOPku volilo cca 15% oprávněných voličů

Netvrďte tu tedy nesmysly o nerespektování vůle voličů a deklarování jejich vůle. Vzato do důsledků a ad absurdum. jelikož se v Pze voleb NEZŮČASTNILO 55% voličů - může si koalici sestavovat kdo chce a jak chce, protože 55% voličů- tedy většina - deklarovala, že je jim obsazení křesel na magistrátě totálně volné. Případné  oponenty , kteří se vyjádřili již níže upozorňuji, že jsem k tomuto tvrzení použil naprosto totožnou logiku jako oni .;-)

0 0
možnosti

Gaspard

30. 11. 2010 12:12
Re: Tu propagovanou TOPku volilo cca 15% oprávněných voličů

V tom se neshodneme. Já jak velkou koalici tak volby jako takové považuji za legální, nikoliv však legitimní. Npř. i z důvodu neúčasti oněch 55% voličů.

0 0
možnosti

marek.voksay.blogidnes

30. 11. 2010 10:07
naprosto s Vámi souhlasím

R^

0 0
možnosti

Gaspard

30. 11. 2010 10:05
Z čistě technického hlediska

je velká koalice legální. Není ale legitimní, protože jde proti deklarované vůli voličů. Vysvětlím. Díky předvolební kampani, dostupným informacím z médií a osobní zkušenosti pražanů se voliči rozdělili na 3 velké skupiny:

1. Voliči TOP09 volili proti stávající mafiánské striktuře na magistrátu

2. Voliči ODS volili proti ČSSD (ideový nepřítel č. 1)

3. Voliči ČSSD volili proti ODS (ideový nepřítel č. 1)

Takže, pokud nám dnes tvrdí představitelé velké koalice, že jenom plní vůli svých voličů součtem hlasů ODS a ČSSD, pak lžou. Vůle obou skupin voličů není součet ale naopak rozdíl v počtu získaných hlasů, tudíž cca 9.5% voličů (za předpokladu, že volič ODS nechce vládu ČSSD a naopak, což lze s úspěchem předpokládat). Velká koalice je tak jenom klasickou ukázkou uplatnění technologie moci jdoucí proti deklarovné vůli voličů. Je to jako by v roce 1945 vznikla koalice nacistů a komunistů - obě strany přeci měly za cíl obnovu země, no ne?

0 0
možnosti

marek.voksay.blogidnes

30. 11. 2010 10:15
Re: Z čistě technického hlediska

koalice ČSSD + ODS je naprosto legitimní. Vysvětlení výše.

0 0
možnosti

Starochoff

30. 11. 2010 10:00
Jádro pudla

Rozhořčení to budí hlavně proto, že obě strany udávaly svého současného koaličního partnera jako to NEJVĚTŠÍ ZLO, které nás všechny zahubí, bude-li zvoleno. A pak si s velkou slávou padnou kolem krku.

Voliči obou táborů se pak musí nutně cítit podvedeni. Jeden by čekal, že jak jedna, tak druhá strana bude hledat všechny možné cestičku, jak se svému nepříteli vyhnout...

0 0
možnosti

marek.voksay.blogidnes

30. 11. 2010 10:18
Re: Jádro pudla

nepíšete pravdu. Když si projdete všechna předvolební vyjádření těchto stran- zjistíte, že obě považovaly od počátku za svého největšího nepřítele hlavně VV a paradoxně právě TOPíčky ....

0 0
možnosti

nebolševik

30. 11. 2010 9:53
já vím, že si říkám

téměř o lynčování, ale přece: všichni tu mluví o zlodějinách, zlodějích, tunelování a tak podobně, jenže je to jaksi - no, poněkud nedoložené.  Existuje nějaký, mimo veškerou pochybnost dokázaný  případ? Tedy na úrovni magistrátu, a Opencard ani Blanku prosím neuvádějte - oba projekty byly, pokud vím, projednány pražským zastupitelstvem a  Blanka se připravovala nejméně desítku let, je tedy dost divné, že se na nepravosti přišlo právě před volbami. A jestli se na někoho zlobím? Ano, na sebe, že jsem byl tak naivní a dal hlas TOP 09. Jejich vyjednávací parta zpackala a zhudlařila všechno, na co sáhla tak obludným způsobem, že to téměř nemá obdoby (vůbec nejlepší byl geniální manažer Tůma a pak ten exodéesák, jak se jmenuje? - Tydlitát?).

0 0
možnosti

petrph

30. 11. 2010 9:45
ono to je skutečně nepochopení

Celého systému voleb.  Tedy proč vlastně občané určité kandidáty volí. Jestlipak si snad myslí že zvolení zástupci jsou géniové s IQ kolem 180, kombinačními schopnostmi Sherlocka Holmese a  šachového velmistra dohromady plus  ekonomickým přehledem nositele Nobelovy ceny za ekonomii? Takže se mohou spolehnout na jejich správná a optimální rozhodnutí vždy a všude a mohou jim s uspokojením přenechat mandát o věci a zejména finance veřejné, podobně jako si akcionáři velkých podniků volí manažery, kteří mají řídit jejich podniky:

A nebo což je pravděpodobnější, že se voliči obvykle musí spolehnout jenom na to co jim kandidáti před volbami slíbí. A když to zvolení zástupci neplní, tak tím své voliče podvádějí. Jenže, už v Prodané nevěstě oklamaný Kecal zpívá

"To neplatí, to podvod jest". a chytrák Jeník co z něj podvodnou smlouvou vytáhl 300 zlatých mu s úsměvem odpovídá  "To není podvod, pouhá lest". A v pozadí zpívá  sbor "Proč bychom se netěšili......."

0 0
možnosti

kolos.veliky

30. 11. 2010 9:25
O co jde?

No přece o to, že mezi těmito lidmi Ti protestující nikoho neznají. Chtěli tam dostat svoje lidi a nevyšlo to.

Všiml jste si, jaká jména jsou navržena do rady?

0 0
možnosti

Mirusek

30. 11. 2010 9:19
O to jde...

Ano, velká koalice oprávněně budí rozhořčení voličů, protože je všem jasné, že vznikla jen za účelem zachování zlodějského systému. Pokud budou o Praze rozhodovat lidé typu Blažka, Richtera, Svobody, Březiny, Hulinského, Poche a podobně, bude Praha tunelována a tunelována...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS