Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

26. 1. 2012 16:35
No, závěrečné proklamace jsou správné

Jenže většina z nás si nenalhávala, že je dobře vytvářet dluh (a tím 'prášky' vyhnaný růst HDP). Většina z nás i bez Kalouskovy faktury požadovala snížení schodku.

Jenže vidíte to: i ti, kdo Kalouska volili měli dojem, že dluh klesne mávnutím kouzelného proutku. Nechápali, že to práškem vyhnané těsto splaskne (a my s ním).

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 1. 2012 7:46
je to ještě horší

Ona totiž  není úplně pravda že by "nikdo ovšem nepočítal s tím, že když budou prodávat příliš mnoho domů

najednou, způsobí to na trhu převis nabídky a tím pádem i celkem

razantní pokles cen nemovitostí. "..Tenhle vztah by si uvědomil i každý nepříliš kvalifikovaný realitní agent, tím spíš to věděly už předem americké banky.  A právě že to věděly, předprodávaly ihned ty hypotéky na akciovém trhu jiným subjektům ve formě toxických derivátů.Tedy-prodávaly jim investice, o nichž předem sami věděly že nemají jimi deklarovanou hodnotu a jistotu a že se za nějaký čas zhroutí.

Kdo na tom trhu dokázal číst, přečetl si co je podkladem těch derivátů   a ještě v době kdy šly nahoru je rychle a ziskem prodal někomu dalšímu.

 Bohužel, většina investorů si to nepřečetla a spokojila se s vysokým ratingem, které těmto "bankovním produktům" udělily ratingové společnosti. Takže nakupovali a nakupovali a peněz, které pak banky mohly dále (a s velkou jistotou) půjčovat státům utěšeně přibývalo...

0 0
možnosti
P

petr.n_22

25. 1. 2012 1:30
Otázkou je,

jak z toho ven ?

Masivním osekáním státního aparátu, snížením sociálního státu, (snad) řízenou hyperinflací ?

0 0
možnosti

lost

25. 1. 2012 2:46
Re: Otázkou je,

Obvykle reseni je valka a timto pokracovanim politicke ekonomie - nalezeni novych objektu vykoristovani, coz ve svete, ktery jako globalni vesnice jiz netvori otevrenou soustavu s moznosti expanze, bude dost obtizne.....proste-masakr :o)

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.