Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iluminat

1. 3. 2012 17:43
kdyz bohati kradou vice, jak levicaci ospravedlni

kdyz chudi kradou? Ze pry z bidy. A bohati?

0 0
možnosti

franc@fírek nevl.dvojče

1. 3. 2012 10:17
Co navrhuješ studente

jaké vidíš řešení? Nic moc, co?:-/

0 0
možnosti

baloun

1. 3. 2012 10:07
Připomíná mi to jeden z prvních

rozhovorů s Grossem, když ještě "předsedoval" mladým msoc. demokratům.

Říkal tam, že nechápe, proč mladí lidé pijou, užívají drog, proč se zúčastňují všech technoparty a podobně. Že on se vždycky držel doma s rodiči, rodiče, že mu vysvětlili, jak je to škodlivé. Že nikdy nepodlehl pokušení chovat se nějak nemravně.

A přesně, jak říkáte, o tom to je. Dokud ho rodiče drželi zkrátka, dokud nebyl vystaven pokušení, nemohl mun podlehnout. Sotva však rodiče ztratili vliv, dopadl Gross tak, jak dopadl. Je sice v balíku, ale má cejch zkorumpovaného politika, kterému nic nedokázali jen proto, že to nebylo v ničím zájmu...

Nedělám si iluze, že "až se to votočí", že to bude jiné. Zase budou krást, prostě proto, že budou moci.

Přesně v duchu starého českého přísloví "Příležitost dělá zloděje".

0 0
možnosti

franc@fírek nevl.dvojče

1. 3. 2012 10:35
Re: Připomíná mi to jeden z prvních

Jste dost pesimista, co? Přiznám, že já už také, ale úplně zas na mysli neklesám. Všecno se dá, když ne úplně otočit, tak alespoň pootočit. Záleží hlavně na těch mladších, jak se k problémům postaví. Horší je, že fůra mladých na všechno kašle, jsou lhostejní a apatičtí, odvaha pramalá, všeobecný rozhled a historické znalosti prachmizerné. Inu, to je ta výchova. Rodina selhává, 60 až 70 procent rozvedených manželství, honba za mamonem, ekonomický blázinec, dluhy a exekuce, vytloukání klínu klínem, morální úpadek. Budou to mít těžké, ale pokud se ale včas nevzpamatují, spadne to hov** na hlavu hlavně jim.:-/ A proto, mládí vpřed!:-)

0 0
možnosti

Gašpo_3

1. 3. 2012 9:22
Vysvetlenie je vcelku prosté

a stačí na to pár riadkov. Spoločnosť vyzerá tak, ako má nastavené pravidlá. V súčasnosti sa k bohatstvu človek dostane takmer výhradne sociopatickým sposobom. To znamená žiadna empatia, žiadne ohľady. Musí sa chovať ako predátor, aby dosiahol cieľ. Musí vedieť podvádzať v "medziach zákona" a pretože právny systém je ohýbateľný dá sa ťažko definovať čo je ešte v medziach. Človek ktorý má silne vyvinutý zmysel pre morálku, slušnosť a ohľaduplnosť nemá v tomto prostredí žiadnu šancu.

Dnes je proste doba spoločnosti kde sú úspešní len chytrý ( vychcaný ) ľudia s nulovou sociálnou inteligenciou. Oni sa napáskovali do tzv. elít a elity si tvoria zákony, takže ďalej pretvárajú spoločnosť tak, aby slušnosť a poctivosť mala ešte menej šancí.:-/

2 0
možnosti

Saša

1. 3. 2012 9:26
Re: Vysvetlenie je vcelku prosté

Kdyby nekradli, nebyli by bohatí.

Kdyby se nechovali svinsky, nebyli by nahoře a neměli by moc.

Je to skutečně velmi prosté.

Jsem si ale jist, že kvůli tomu jsem se do demontáže systému v roce 1989 nezapojil; a myslím, že to nebylo cílem ani ostatních zapojených.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS