Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

felson

10. 3. 2012 20:45
Indidulní egoismus je ku prospěchu celku,

ale musí si každý jednotlivec o svých prioritách rozhodovat sám bez motivace prostřednictvím dotací.

0 0
možnosti

JMNT

10. 3. 2012 12:11
Autor většině diskutujících:

Jestli jste to nepochopili, v článku se vyslovuji PRO zavedení školného! Jsem pro snížení počtu studentů humanitních a společenskovědních oborů, jsem pro celkové snížení počtu studujících a JSEM PRO, aby se za lenivost, zahálku a "šéfování" povinností na českých vysokých školách udělovaly FINANČNÍ POSTIHY! Mám k tomu jen absolutně jiný důvod, než Václav Klaus a článek je založen na polemice s jeho důvody pro zavedení v principu téhož. Co takhle zkusit přečíst celé, zamyslet se nad tím a nesnažit se v tom vidět jen to, co většina z Vás permanentních kritiků vidět chce? V článku neříkám, že veřejné vysoké školství je boží, výhodné, laciné a efektivní, jen tvrdím, že ať je jaké je, nemá pro společnost jen negativní důsledky a proto studenti z principu nemohou být parazity jen kvůli povaze systému, v jehož rámci studují. To neznamená, že mezi studenty skuteční paraziti nejsou, jsou (a není jich zrovna málo), ale to v článku také říkám a kdo skutečně četl, ví to.

Jan Mohnert.

0 0
možnosti

gambrinus.pivo.blbejch

10. 3. 2012 11:12
....

hrát si na konzervativce a zároveň požadovat socialismus (navíc s vrcholně trapnou argumentací), doporučuje navštívit psychiatra, aby se vám na tu schizofrenii podíval .....VŠ školství je předimenzovaný, to se prostě nedá utáhnout, bud školný nebo 2/3 při nejbližší příležitosti vyházet

0 0
možnosti

Světlonoš_v04

10. 3. 2012 11:18
Re: ....

jsem pro variantu číslo 2, hlavně zrušit všechny ty ekonomicko-manažerské a právnické školy

0 0
možnosti

hlubič

10. 3. 2012 10:57
parazit

Jestli je někdo pareazitem v naší společnosti,tak je to především samotný tunel dědek,Dokázal svými náoady zlikvidovat majetek celého státu  a ještě se tím chlubí.

1 0
možnosti

Gmurr

10. 3. 2012 10:50
karma

"Strojař může navrhnout stroj, jehož výroba přinese práci stovkám lidí. Historik napíše knihu, jejíž vydání dá práci lidem od grafického zpracování po tisk. O pozitivních externalitách studentů medicíny nemluvě"

To je preci jasne!

0 0
možnosti

felson

10. 3. 2012 20:42
Re: karma

Zloději a vrazi dávají práci policistům a novinářům.

0 0
možnosti

jiruna

10. 3. 2012 10:43
Na dotaz vtipného studenta

zda prezident platil školné bych odpověděl /jsem stejný ročník/  že neplatil, ale že taky obdržel umístěnku a musel na to místo nastoupit a v šedesátých letech nesměl ani dát výpověď, neboť kromě dlouhé výpovědní lhůty následoval odchod bez t. zv. nároků na délku dovolené, nemocenské a p. O odchoru ze země za lepšími podmínkami ani nemluvě. Moje sestra když se vdala do ciziny musela se všeho zbavit /pozemky, část domu a p./ a za dvouletou ekonomickou školu uhradila něco kolem 12 tis korun, což byly velmi slušné peníze v té době. Když uvážím, že v této zemi je přibližně 300 až 400 tis. lidí, kteří nepracují, nepracovali a jistě pracovat nikdy nebudou a mnozí zdarma vystudovali mám obavu kam tento stát spěje.

0 0
možnosti

Pavel_D

10. 3. 2012 10:14
To je tak,

když PARAZIT volá "pryč s parazity".  S autorem souhlasím, zejména přínos vzdělaných lidí pro společnost se dá vyčíslit. Náklady společnosti na vzdělání to zcela jasně pokryje, přinejmenším. A navíc - ty největší výdaje na studium stejně nesou studenti a jejich rodiče, zatímco ti nestudující už v té době vydělávají.

A to on V.K. si studium platil, nebo alespoň šel příkladem a tyto náklady na své vzdělání (a teplý flek v prognosťáku) do státní kasy vrátil?  V jednom má ale pravdu. Je příkladem člověka, jehož vzdělání společnosti vůbec, ale vůbec neprospělo. Spíše naopak. A dalo by se to vyčíslit.

1 0
možnosti

pitbulek

10. 3. 2012 9:37
hle ejhle

michodem vystudovala jsem techniku konkrétně ČVUT - FEL ( to není vytahování ) nemohu řící že to byla flákárna protože jsem se učila od vidím do nevidím. Pozitivní faktem však zůstává, že jsem v oboru vydržela dodnes a neumím si představit práci v jiném oboru tak jak to vidím např. u většiny absolventů humanitních oborů ( lékaři, učitelé apod ) jejichž prvním a jedinným cílem se dostat na lukrativní místo kde berou nadstardandní platy ( např. naše poslankyně ) přestože zatím neprokázaly žádné schopnosti ( snad jen postelové ) . To není závist avšak jen velmi těžko chápu že např.učitel může řídit ministerstvo zemědělství, lékař -ministerstvo vnitra, atd. atd. Kdyby naši drazí politici se zamysleli mezi spánkem a procitnutím při porcování medvěda v našem dvoukomorovém parlamentu a uzákonili povinnost pracovat v oboru který byl vystudován po nějakou přijatelnou dobu např. 5 let možná by to nebylo od věci. Už vidím tu bouři nesouhlasů ale to je všechno co můžete sdrazí pomlouvači.

2 0
možnosti

Hell2

10. 3. 2012 10:23
Re: hle ejhle

Celkem souhlasím, i když znám i strojaře, kteří se úspěšně usídlili v jiném oboru nebo v Parlamentu. Spíš mi vadí to vystěhování se do ciziny. Oni vystudují za daně nás všech a místo, aby potom své znalosti zúročili k prospěchu nás všech, odejdou za prací tam, kde dostanou víc. A ještě k tomu nás vydírají ( Děkujeme, odejděte)

0 0
možnosti

gambrinus.pivo.blbejch

10. 3. 2012 8:58
....

blábol Rv;-€

0 0
možnosti

10. 3. 2012 7:53
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.