Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

sorg1

10. 3. 2012 7:22
Věřím

že studium politologie opravdu flákarná je. Autorovi doporučuju zkusit si studium matematiky, fyziky, chemie, nebo kteréhokoliv technického oboru

5 0
možnosti
OU

10. 3. 2012 9:00
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MJ

jaros07

10. 3. 2012 7:17
Klaus je obyčejný sprosťák a ubožák !!!

Nazývat vysokoškoláky parazity je ve své podstatě nelidské! A co stát, který vybírá například spotřební daň, která je víc než dvojnásobkem veškerých nákladů, včetně zisku výrobce, potřebných k výrobě daného výrobku, aniž by při tom hnul jakkoli prstem. Stát, který se hojí na starých a nemohoucích. Stát, jehož veškeré úředníky my všichni živíme ze svých daní, aby dobře spravovali naší republiku, a kteří se místo toho starají jen o to, jak z této oběti ukrást co největší kus. To není PARAZITISMUS? Ne, to je HYENISMUS, nenapadá mě horší termín! TO SI PROSÍM VŠICHNI UVĚDOMME A ZAČNĚME SE CHOVAT JAKO LIDÉ !!!

0 0
možnosti
H

heparinka

10. 3. 2012 0:45
je jedno jak to budeme nazývat, ale školné by se platit mělo

V každém případě je to investice do vzdělání a lepší budoucnosti toho daného jednotlivce. A ten pak nejen že bude dělat svoji vysněnou práci, ale bude mít i vyšší mzdu. Rozhodnutí mít tyto vymoženosti ho vede k tomu, jít studovat. Studovat VŠ není povinnost. Je to výhoda do budoucna, investice do sebe sama. Pokud nechcete do sebe investovat, nestudujte.

2 0
možnosti
JD

Krokodyl1

10. 3. 2012 0:37
Má ty svatá prostato ....

Tak po lopatě: úplně jednoduchý příklad - nezaměstnaný si za SVÉ peníze udělá řidičák na náklaďák a zažne se tím živit. VEŠKERÉ argumenty které jste principiálně použil pro svojí obhajobu v blogu sedí i na něj! (přestane zatěžovat sociální systém, začne odvádět do st. rozpočtu atd.) ... s malinkým rozdílem: on si doplnil kvalifikaci za SVÉ a neřve někde na náměstí, že má na něco "právo". A troufám si tvrdit, že je užitečnější než politolog.

3 0
možnosti
RL

Richard the Third

10. 3. 2012 0:57
Re: Má ty svatá prostato ....

Já nevím..., hlasitě se pohoršujete, ale řeč je přeci o sytému terciárního vzdělávání, konkrétně o vysokých školách. Makléřské zkoušky, svářečské zkoušky, řidičáky nebo zkoušky daňových poradců - nemáte pravdu, principálně to není stejné...

0 0
možnosti
RL

Richard the Third

10. 3. 2012 0:24
Myšlenka "na úrovni"

Já v zásadě nic proti promyšlenému systému školného nic nemám, ale argument o vzdělání coby výhradně soukromém statku je fakt absurdní, hloupý a především krátkozraký (prostě celý Klaus:)) Výhody plynoucí ze vzdělání jsou pro jednotlivce i stát přeci identické, ne?

1 0
možnosti
TM

TommyCZ83

10. 3. 2012 0:07
Dostupnost školství všem vrstvám - rozvoj společnosti

Už nevím kde jsem se to dočetl, ale vysoké školství sloužilo ke snížení společenského napětí, dovoluje možnost sociálního postupu nadaným lidem. Pokud se toto zruší, vrátíme se o několik století zpátky, vládnout nám bude kasta feudálů, kteří budou mít na školy, ostatní si to nebudou moct dovolit a nebudou mít tak žádnou možnost proniknout do vyšších společenských vrstev. Nemám jinak nic proti školnému, pokud jeho výše nezpůsobí v budoucnu problémy ve společnosti.

0 0
možnosti
RL

Richard the Third

10. 3. 2012 0:41
Re: Dostupnost školství všem vrstvám - rozvoj společnosti

Naprosto souhlasím! Dle mého názoru školné musí splňovat dvě základní pravidla: 1) Samotné školné nesmí zamezit jedinému člověku ve studiu (samozřejmě pokud má ten člověk ke studiu předpoklady). Tzn. systém na jedné straně peníze vybírá, ale zároveň dokáže najít potenciální studenty, kteří objektivně školné platit nemohou a ty pak musí stejný systém prostě podržet. 2) Školné musí úroveň systému vzdělání celkově zvyšovat.

0 0
možnosti
K

kion121

9. 3. 2012 23:54
S V.K.nesouhlasím, ale s Vámi ještě méně

Mimochodem politolog je jistě profese nesmírně žádoucí, perspektivní a na trhu práce je po politolozích neuvěřitelná poptávka, že:-/Rv!!

3 0
možnosti
JD

Krokodyl1

10. 3. 2012 0:29
Re: S V.K.nesouhlasím, ale s Vámi ještě méně

Politolig je parazit už se samotné podstaty této "specialitace" ;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

9. 3. 2012 23:43
no

tenkrát proti tomu neprotestoval

0 0
možnosti
H

habit-.!..

10. 3. 2012 0:02
Re: no

... tenkrát měl VŠ plat srovnatelný s platem kvalifikovaného dělníka, a horníkovi mohli závidět oba...

0 0
možnosti
H

habit-.!..

9. 3. 2012 23:30
... vezmeme-li logiku studenta politologie...

... za svou, pak můžeme prohlásit, že každý kdo se přiživuje na státních zakázkách je pro společnost přínosem, protože jednak zaměstnává lidi, jednak odvádí do systému daně a jiné odvody...

... autor je ochotný mít díky tomu, že se na něj společnost složí a zaplatí mu studia, vyšší příjmy a vyšší společenský status, a to zcela nesobecky, a společnost mu může být vděčná, že je ochotný vzít na sebe větší společenskou prestiž, vyšší cenu na trhu práce lepší šanci vybudovat si úspěšnou kariéru... je vidět, že je ze stejné líhně jako Pehe...:-/Rv

1 0
možnosti
K

kion121

9. 3. 2012 23:54
Re: ... vezmeme-li logiku studenta politologie...

R^

0 0
možnosti
I

Inzheim

9. 3. 2012 21:58
Prosím

na jedné straně správně konstatujete, že se drtivá většina vysokoškoláků fláká, popíjí, hledá alternativní zábavy a zdaleka se nevyrovná se studij nasazením západních studentů, nejen v oboru, ale i ve sportu, dodávám já. Ministr školství na konec stáhl krovky a nechal si za kapitulaci bouřlivě zatleskat, hrdinou by se stal, kdyby studenty-= rebely vyloučil ze studií.

Kdyby alespoň těch 31 tisíc Slováků za studia platilo školné, za 1 rok by to hodilo cca 5-6 miliard Kč.

Na druhé straně uměle vytváříte dojem, že čerstvý magistr, ing, může zaměstnat nezaměstnané, odvádět daně a prospívat HDP Řekl bych, že spíše rozmnoží počty úředníků, sociologové, politologové, ekonomové, metereologové, právníci a advokáti  budou marně shánět místo, a navíc když na četných polstrovaných křesílkách hačají výbojnější slovenští absolventi, kteří teď navíc nebudou chtít sloužit pod rudým Ficem.

1 0
možnosti
FM

fr-mottl

9. 3. 2012 22:08
Re: Prosím

je mozne, ze jste se u tech Slovaku seknul o rad?

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.